понеделник, 25 април 2011 г.

Цветозар Томов,социолог:Борисов е популист и то отвратителен

Борисов е популист и то отвратителен, смята социолог

Борисов е популист и то отвратителен. Това коментира в интервю за БГНЕС социологът Цветозар Томов. Според него не е нито разумно, нито почтено да се оценява дейността на премиера през биографията му от тоталитарните времена.

"Това, което е съществено, е какво се случва сега, по какъв начин той упражнява отговорностите си, имайки толкова много власт. Аз съм рязко критичен към управлението на този човек, но въобще не заради биографията му", подчерта той. Томов смята, че целият спор около "комунистическата символика" е дълбоко лишен от съдържание - "нито е толкова важно дали е бил с компартията, нито е толкова важно дали се е възмущавал от това, че му връзват червена връзка, смята Томов.

"Борисов има обикновена биография на българин, опитващ се да прави кариера в тоталитарните години, това няма отношение към политическата му кариера сега, нито може да бъде основата, на която трябва да се оценява днес", е мнението на социолога.

Цветозар Томов определи като най-големи недостатъци в управлението на Бойко Борисов икономическата политика - "опитите да се решават проблемите в страната чрез ограничаване на икономическите свободи и човешките права". В този смисъл той разкритикува меморандума за цените на горивата. "Той мирише отвсякъде - първо, няма да има кой знае какъв икономически ефект, второ беше въведен едновременно с нежеланието на данъчните служби да либерализират вноса на горива", каза той и добави: "Споразуменията с "Лукойл" са прах в очите на публиката".

дарик радио

Няма коментари:

Публикуване на коментар

TKI