четвъртък, 14 октомври 2010 г.

Цецо физултурникът и Боко тиквата се стремят по всякакъв начин да оправдаят пълната си некадърност !

Цветанов и правосъдието. Хора, стреснете се, хора, събудете се!

Дата:10-05-2010

Хора, стреснете се, хора, събудете се! Под прикритието на измамна Ваша сигурност, ГЕРБ, Цветанов и Борисов Ви отнемат основни права и свободи. От този произвол всички може да се окажем потърпевши.Не мислете, че те мислят за Вас. Напротив, те се стремят по всякакъв начин да оправдаят пълната си некадърност, некадърността на подчинената им милиция и прокуратура.

След като ГЕРБ си гласува в парламента възможността осъдителни присъди да бъдат произвеждани на база СРС-та и тайни свидетели, сега Цецо - милиционеро измисли и специализирания съд. Възможност за такъв давала Конституцията.

Не знам защо, но специализиран съд не ми пасва, по - ми пасва извънреден съд. Може би, по аналогия с Наредбата-закон за Народния съд след 9-ти септември. И тогава Търновската конституция е давала възможността за специализирани съдилища, но комунистите предпочетоха Наредба - закон. Интересно как никой, с изключение на адвокатската гилдия, не реагира на поредната Цецова измишльотина. Измишльотина, меко казано. По-точно, на поредното посегателство върху правата и свободите на българските граждани.

Тук искам да вметна и мястото, и ролята на Европейските и Американския посланици. Всички в един глас повтарят - Искаме присъди! Как никой не каза - Искаме разкриване на обективната истина, и ако на база на нея се установи по безспорен начин вината на подсъдимия, да бъде признесена осъдителна присъда. ГЕРБ използват едностранно тази директива на посланиците и горе-долу се получава, както Дяволът чете евангелието.

И още нещо интересно има. Нормално е за промени в правосъдната система да се произнася Министерството на правосъдието. Нормално е инициативите в тази насока да идват от Министъра на правосъдието. Да, но Маргарита Попова мълчи. Нещо повече, тя се изказа в същата насока, каквито са моите мисли. Че хората асоциират специализираните съдилища с извъредните и се плашат, и притесняват от тях. Да, хората се притесняват и плашат, но мълчат.

Нещо повече, Цецо-милиционеро чупи рейтинги. Вместо да помисли за свободата и демокрацията, народът се прехласва пред грубото им потъпкване. И когато обществото мълчи, когато обществениците мълчат, когато журналистите мълчат, естествено, на ГЕРБ им растат крила. И те все по-настъпателно и явно превръщат България в милиционерска държава, като я връщат години назад.

Какво цели всъщност Цветанов със специализираните съдилища? Очевидно, не бързина на процеса. И сега тежки наказателни дела се решават в разумни, бих казал, даже кратки срокове.

Примери са делото за горящия влак край Кардам, което се реши горе-долу за две години. Делото за автобуса-убиец край Ямбол, което се реши за една година. Съдилищата си изпълняват задачите, и то, без да са специализирани. Правят го в напълно приемливи срокове.

Как никой не се сети да коментира, че с последните изменения на НПК практически бяха премахнати всички срокове за предварително разследване. И сега няма пречка задържаните без обвинителен акт да бъдат затваряни за по година-две. Никой, освен отново адвокатската гилдия, не коментира това. Къде е будната съвет на общественото мнение?

Целта на Цецо е простичка. И той е на път да я изпълни. По така наречените дела със завишен обществен интерес милицията и прокуратурата, а оттам държавата, да печелят служебни победи. Тоест да има дела, по които задължително да има осъдителни присъди. Погледнете само взривоопасната смес -СРС-та за доказателства, таен свидетел, резервен защитник и специализиран съд. Всички признаци на пълно беззаконие.

Не мога да пропусна да посоча "политиците", които подкрепиха това безумие-Борисов, Цветанов, ГЕРБ като цяло, Сидеров и "Атака" като цяло, Иван Йорданов Костов и "Демократи за силна България" като цяло. Впрочем, интересен е пътят, който извървя Костов, за да се превърне в пръв защитник на мракобесието и потъпкването на основни човешки права и свободи.Този път си заслужава да бъде предмет на отделен и обстоен анализ. Даже СДС и Мартин Димитров се засрамиха, не подкрепиха, а даже се разграничиха от подкрепата за специализираните съдилища.

Хора, стреснете се, хора, събудете се! Под прикритието на измамна Ваша сигурност, ГЕРБ, Цветанов и Борисов Ви отнемат основни права и свободи. От този произвол всички може да се окажем потърпевши.

Не мислете, че те мислят за Вас. Напротив, те се стремят по всякакъв начин да оправдаят пълната си некадърност, некадърността на подчинената им милиция и прокуратура.

Аз съм сигурен в едно - третата инстанция на съда ще стане съдът в Страсбург, който ще бъде затрупан с дела против българския съдебен произвол и тези дела България ще ги губи, ще ги губи на конвейр и ще плащаме всички ние, и тези, като мен, който бие тревога, и тези, които мълчат, и които със своето мълчание наливат вода във воденицата на ГЕРБ.

Тони Йорданов

http://zonabg.info

Няма коментари:

Публикуване на коментар

TKI