събота, 18 юни 2011 г.

Бойко - разбойко: Безработни сте - търсят се овчари

Бойко: Безработни сте - търсят се овчари

Мен, сиракът, който ми е помогнал да стана премиер, попита министър-председателят

събота, 18 юни 2011

Варна

Бойко Борисов посъветва младите, които имат желание за работа, а не могат да си намерят такава, да станат овчари. Това се случи днес във Варна, след въпроси от студенти към премиера.

"Какво трябва да мотивира младите и образовани хора, за да останат в малките населени места?" Този въпрос зададе на премиера Бойко Борисов студентката по международни икономически отношения Галина Шишкова. Това стана по време на гореща дискусия, на която премиерът беше лектор в стартиралия проект за развитие на селските области в страната на работилница за бъдеще на България и фондация "Конрад Аденауер", която се състоя във вила "Марциана" в девненското село Падина.

"Аз съм против това изкуствено мотивиране. Мен, сиракът, кой ми е помогнал или толерирал, за да вляза в политиката, след това да стана кмет и премиер", каза Борисов. "Ако си активен, винаги ще си намериш мястото. Даром нищо не се дава, а с работа и амбиция те оценяват накрая", каза премиерът.

Той сподели, че 5 години, докато имал охранителна фирма и пазели царя, сам си е карал колата, за да няма катастрофи и инциденти и сам си я миел вечер. "Има безработни, а ето, търсят се толкова много овчари. Агнешко месо и зеленчуци се купуват и навън," каза Бойко Борисов в отговор на въпроса на студентката.

"Толерирането е грешно, ние създаваме условия за равен старт. Един отива на върха, но важното е останалите да влязат в класацията", допълни Борисов.

Политиката определя бъдещето на държавите, каза още Борисов. Според него през последните 20 години всякакви хора са влезли в политиката и по тази причина "политика" стана мръсна дума. По думите му изразът на политиката са партиите. Борисов посочи, че всяко залитане на партия води до катастрофа. Чуете ли думите независим и надпартиен, това означава много зависим и много партиен, каза премиерът.

Кръстина Маринова

асн

Няма коментари:

Публикуване на коментар

TKI