понеделник, 2 май 2011 г.

Боко:Престъпниците у нас са медийни звезди (както самият него)

Арестанти търкат удобни нарове

:::



:::

02.05.2011

Престъпниците у нас били медийни звезди, твърди Борисов

Арестанти търкат удобни нарове

Освен служителите, и арестантите, които ще идват в сградата на Главна дирекция „Криминална полиция”, ще се чувстват в прекрасни условия, заяви премиерът Бойко Борисов, който заедно с МВР шефа Цветан Цветанов откри новата сграда на ГД "Криминална полиция", която се намира в жк "Младост" на територията на полицейската академия.

„Казвам го, защото днес в България да си престъпник, това означава огромно медийно време, голямо внимание от журналистите, голямо внимание за това, че си ограбил, убил или направил каквото и да било. Така че тук ще имате възможност в прекрасни условия да ги интервюирате", отсече Борисов.

В края на миналата седмица премиерът видимо раздразнен около скандала с ареста на бившия секретар на финансовото ведомство Тенчо Попов посъветва Цветанов да уволни провинилите се полицаи, но в същото време се обърна към журналистите:

„Министър Цветанов ще наложи наказания, но докато всички, които биват задържани, арестувани, след това ги превръщате в национални герои, няма за какво да ни питате”, коментира той.

:::


:::

Докато откриваше сградата днес, Борисов не скри гордостта си, като отбеляза, че още докато е бил курсант или преподавател в полицейската академия, се е говорело, че ще се строи нова сграда за „Криминална полиция”.

„Радвам се, че след прекрасната сграда на ГДБОП, ДАНС, сега „Криминална полиция”, 7-о РПУ, „Охранителна полиция”, ще дойде ред и на СДВР”, обеща премиерът.

Той изтъкна, че до няколко месеца до новата сграда ще се стига много бързо, след като бъдат пуснати горната част на Южната дъга на Околовръстното шосе и метрото в района.

„Едно време всички ние курсантите сме идвали пеша дотук и ми се струваше безкрайно далече, а сега ще е много близко. Не ви говоря за мечти, не ви говоря какво ми е на сърцето, душата, говоря ви, че през август догодина ще са готови локалите на Южната дъга, а през март – метрото”, обясни Бойко Борисов.
Още по темата
Борисов обеща тежки наказания за ареста на Тенчо Попов

От своя страна вътрешният министър Цветан Цветанов припомни, че години наред служителите в МВР са работили при лоши условия, но сега част от политиката на министерството е да създаде добри условия на труд.

В края на лятото или в началото на есента ще бъде готов и корпусът на „Охранителна полиция”, добави той.

„Изключително важно е, че в навечерието на идването на мисията на Европейската комисия по механизма за оценка, те ще могат да видят новата сграда, ще могат колегите да запознаят мисията с всичко, което сме постигнали и това е част от реформите, които се извършват в МВР със законодателните промени, които бяха проведени през последните 2 години“, похвали се МВР шефът.

днес.бг / BgTimes.Net



Няма коментари:

Публикуване на коментар

TKI