понеделник, 18 април 2011 г.

Алексей Петров:Бойко Борисов и Цветан Цветанов имат връзка с отвличанията

Алексей Петров: Бойко Борисов и Цветан Цветанов имат връзка с отвличанията

17.04.2011 г.

"Много скоро ще се разбере какъв е Бойко Борисов", заяви бившият съветник в ДАНС Алексей Петров в Благоевград. "Няма да се изненадам, ако на по-късен етап се окаже, че има връзка на Борисов и Цветанов или хора около тях с отвличанията", каза Петров и допълни че от ДАНС са предлагани на главния секретар на МВР Калин Георгиев и на шефа на ГДБОП Станимир Флоров конкретни методи на действие при даването на откупа при едно от отвличанията. Според него е избързвано с арестите на заподозрени при отвличанията. „Задържаните, като при случая с Ангел Бончев, не са имали потенциала да го извършат", каза още бившият съветник в ДАНС.

Според Петров всичко в страната се определя еднолично от премиера Борисов. „Фирми, министри, включително и вътрешният министър Цветанов Цветанов, са инструменти в ръцете на премиера”, каза още бившият съветник в ДАНС. Той заяви, че не е възможно контрабандата у нас да се осъществява без МВР. „Занимаваме се с пушилки, акции, вдигаме димни завеси, както правят октоподите в морския свят, като по този начин се облагодетелстват от властта”, коментира соченият за предводител на престъпната група “Октопод”.

Според Алексей Петров единственият начин Борисов да се спаси от провала в управлението е да се кандидатира за президент. По думите му премиерът е решил да се спаси на островче, наречено президентство. Петров смята, че министрите Симеон Дянков и Трайчо Трайков са олицетворение на експертния потенциал на това правителство, но са сериозен залог на политическия популизъм на Цветанов и Борисов.

гласове

Още:

Няма коментари:

Публикуване на коментар

TKI