понеделник, 18 април 2011 г.

Алексей Петров:Няма да се изненадам, ако на определен етап се окаже, че има връзка на отвличанията с Борисов и Цветанов

Ал. Петров: Всяка лентичка в джоба може да е интерес

Няма да се изненадам, ако на определен етап се окаже, че има връзка на отвличанията с Борисов и Цветанов. Това каза в Благоевград Алексей Петров, предаде кореспондентът на БГНЕС за района.

Бившата барета гостува в града като председател на Съюза за стопанска инициатива за среща с местни бизнесмени. В контекста на изказване на министър-председателя, че от "всеки джоб вади лентички" (от откривания на нови обекти - бел. ред.) и на въпрос кои са големите бизнес играчи, които стоят зад кабинета, Алексей Петров каза: "Всяка лентичка в джоба може да се окаже, че е някакъв интерес". Бившият съветник на Петко Сертов в ДАНС коментира още, че едрият бизнес храни политиците, а дребният – народа. Оценката му на състоянието на страната е, че тя е завладяна от мизерията. "Високите лихви по кредитите и цените на горивата целят замразяването на икономиката. Няма как българската икономика да бъде конкурентоспособна на свободните европейски пазари с тези високи лихви на кредитиране – 14%-15%, при 3% в Гърция", добави той. Петров отново потвърди, че би се кандидатирал за президент само, ако същото направи Бойко Борисов, защото това би го мотивирало. Според него, кандидатирайки се, Борисов ще спре да се проваля, спасявайки се на островчето, наречено "президентски избори".

"Много скоро ще се разбере какъв е Бойко Борисов", така Петров отговори на въпрос, щом той е Октопод, какъв вид обитател на морските глъбини е премиерът. "Няма да се изненадам, ако на по-късен етап се окаже, че има връзка на Борисов и Цветанов или хора около тях с отвличанията", заяви Трактора. В тази връзка той каза, че "от ДАНС са предлагани на главния секретар на МВР Калин Георгиев и шефа на ГДБОП Станимир Флоров конкретни методи на действие при даването на откупа при едно от отвличанията. "Избързвано е с арестите на заподозрени при отвличанията, но задържаните, като при случая с Ангел Бончев, не са имали потенциала да го извършат", каза Петров.

Честит празник на всички, включително и на господин Цветанов, пожелавам на всички именници физическа и духовна красота", отправи пожелания още в началото на пресконференцията си Алексей Петров. /БГНЕС

Благоевград / България

Boyko - The King of the IDIOTS !

Няма коментари:

Публикуване на коментар

TKI