понеделник, 18 април 2011 г.

Ти засади ли си картофите ?




Мото на протеста (на безработните и недоволните млади) срещу управлението на ГЕРБ

Ти засади ли си картофите?

Младите хора в България първи наскачаха с оригинални инициативи против маниера на говорене на премиера, който може и да е ефикасен срещу възрастното поколение, свикнало на компромиси в името на оцеляване, но спрямо тях е неприемливо. Или в най-добрия случай те му обявяват съревнование по надхитряване и по оригиналничене. Само че целите са различни. Управляващите прехвърлят нахакано вината и отговорността у народа, а младежите показват нежелание да ги иронизират и пращат за зелен хайвер. Затова първата им реакция като Фейсбук поколение е да се възползват от възможностите на социалната мрежа.

И така там цъфна скоростно групата „Ти засади ли си картофите“. Обединява ги несъгласието с несериозното предложение на министър-председателя Бойко Борисов масата безработни българи да садят картофи и да спрат да жалват от правителството. Групата се радва на все по-голяма популярност.

Ти засади ли си картофите?Друга форма на новаторски протест е този на седесари от Перник, които отнесоха голяма чанта със зеленчуци пред Министерски съвет. В картофената акция се взеха участие и младежи от БСП от град Шумен. Вчера те измислиха кодовото питане „Ти засади ли си картофите?“, което се превърна в символ на протеста срещу управляващите. Те продължиха да се заиграват с широко коментираното предложение на премиера и поставиха пред Областната управа сандък с надпис алюзия „Картофена нива Банкя“. При това задиряха преминаващите хора и нагледно им обясняваха как се садят картофи.

Ти засади ли си картофите?Вземайки „присърце” и тълкувайки по-нашироко и по-надълбоко премиерските препоръки и съвети, протестиращите го разтълкуваха така – всичко, което ни е нужно, сме длъжни да си го произвеждаме сами, а не да разчитаме на държавата. От това следва, че, ако ни е трябва гориво, трябва да дълбаем дупки в земята и откриваме находища на газ или на нефт. После беше написано и приготвено послание до премиера, което ще бъде изпратено заедно със сандъка – Банкенска картофена нива.

http://www.razkritia.com

/

Boyko - The King of the IDIOTS !

Няма коментари:

Публикуване на коментар

TKI