вторник, 3 май 2011 г.

Бойко Борисов ЗАКОПА България:Хазната на червено с 80 млн. лв. за пенсии !

Цветанов чака масово завръщане на бг емигранти

Снимка Екатерина Титова

Вътрешният министър Цветан Цветанов обсъди Стратегията за национална сигурност заедно с главния секретар на МВР и посланика на САЩ у нас.

МОНИТОР

04.05.2011

МВР очаква вълна от българи, емигрирали от страната преди 1989 г. и в началото на прехода. Това заяви вчера вътрешният министър Цветан Цветанов, който взе участие в конференция, посветена на Националната стратегия в областта на миграцията, убежището и интеграцията до 2020 г. .

„Убеден съм, че на българите, които изпитват носталгия от това, че са напуснали родината си, ще им се даде възможност да се върнат и да работят тук. С магистрали, чужди инвестиции и повече усвоени евросредства трябва да успеем”, изрази увереност Цветанов. Той даде пример с Испания, която след приемането й в Европейския съюз е върнала близо 2 млн. от гражданите си, избягали предишните години.

„Трябва да се създаде среда за връщане на българите от чужбина, но това не може да стане само с административни актове, но и с политики”, категоричен бе министърът. Той припомни и за зърнопроизводителите, на които ще бъдат дадени 320 млн. евро за купуването на селскостопанска техника, както и разкриването на работни места в цеховете на Луфтханза.

Вчера стана ясно, че в новата стратегия се предвижда създаването на Национален съвет за миграционна политика, който ще бъде ръководен от министъра на вътрешните работи и ще се събира два пъти годишно.

в мон / BgTimes.Net

:::

Бойко Борисов ЗАКОПА България:Хазната на червено с 80 млн. лв. за пенсии !

Вадим 1% от заплатата за стари и болни хора

Хазната на червено с 80 млн. лв. за пенсии

Снимка Интернет

вторник, 03 май 2011

София

В НОИ обмислят нова вноска за пенсия да плаща всеки един работещ българин. Тя ще е от иначе изглеждащия малък 1%. С нея ще се захрани фонд "Достойни старини", от който ще се покрива издръжката на възрастни и болни хора. Предложението е на шефката на НОИ Христина Митрева.

С парите от фонда ще се строят и санаториуми, а старите хора няма да разчитат само на здравната система след като излязат в пенсия.

80 милиона лева по-малко - тази дупка зейна в бюджета в НОИ за първото тримесечие на годината. Вместо очакваните 110 млн. лв. повече от по-високи осигуровки и доходи, в хазната на НОИ са влезли едва 33 млн. лв. от тях. Събраните от НАП осигурителни вноски през първите три месеца на годината са 699,8 млн. лв. Очакванията бяха за 810 млн. лв. постъпления.

Още по темата четете във в. "Стандарт"

АСН / BgTimes.Net

:::

криви сметки
Дупка от 80 млн. за пенсии
Данъчните събраха само 30% повече от по-високите осигуровки

80 милиона лева по-малко. Тази дупка зейна в бюджета в НОИ за първото тримесечие на годината. Вместо очакваните 110 млн. лв. повече от по-високи осигуровки и доходи, в хазната на НОИ са влезли едва 33 млн. лв. от тях. Събраните от НАП осигурителни вноски през първите три месеца на годината са 699,8 млн. лв. Очакванията бяха за 810 млн. лв. постъпления.
Само от вдигането на вноската за пенсия с 1,8 процентни пункта от 1 януари приходите в Държавното обществено осигуряване трябваше да са с 90 млн. лв. повече в сравнение с първото тримесечие на миналата година. Отделно постъпленията от осигуровки трябваше да нараснат и заради спада в безработицата тази година в сравнение с първото тримесечие на миналата година, когато тя надхвърляше 10%. Положителен ефект трябваше да дойде и от ръста на минималните осигурителни прагове, и от по-високия среден осигурителен доход през тази година.
Приходите от осигуровки в НОИ трябваше да растат и заради промяната в събирането на вноските за работниците на първа и втора категория труд, които ще се пенсионират през следващите три години. От 1 януари тези пари се превеждат от работодателите в НОИ, а не в професионалните пенсионни фондове. Приходите от здравни вноски през първото тримесечие са с 8 млн. лв. по-малко от същия период през 2010 г.
Икономисти коментираха, че по-високите налози не дадоха очаквания резултат. От НАП и НОИ обясняват голямото разминаване с прекалено завишения план за приходите на Държавното обществено осигуряване за тази година.
Двете институции са предупреждавали финансовото министерство за нереалистичните разчети, но оттам не са направили необходимите корекции.
Ако засиленият контрол и законовите ограничения за неправомерно ползване на обезщетения от Държавното обществено осигуряване не дадат очаквания ефект, бюджетът ще трябва да извади отново голяма сума, за да финансира НОИ. Заложеният дефицит за тази година е 1,390 млрд. лв.
Мила Кисьова

в ст / BgTimes.Net

Цветозар Томов,социолог:Борисов е популист и то отвратителен !

Бойко Борисов закопа България !

Борислав Цеков,председател на Института за модерна политика:

Сигурен съм, че прослойката от модерни хора, от професионалисти ще искат промяна на друго ниво - ако приемем добронамерено, че това управление и самият Борисов са чистачът на двора на държавата, казва той. Според него всички знаем, че един дом не се управлява от чистача, трябва за дойдат по-компетентни, по-можещи хора .

:::

Режисьорът Александър Морфов:

премиерът за мен е един нискоинтелигентен охранител,оперетен артист,който обича да се показва по телевизиите,да говори сърдито,но нищо не върши !


:::

Лидерът на гражданското сдружение "Движение 21” Татяна Дончева:

Бойко Борисов е злопаметен и зъл човек !


:::

Георги Ифандиев:

Бойко Борисов е нищожество ! Отказвам се от българско гражданство !


:::

Иван Груйкин - Гражданска инициатива „Справедливост”:

Бойко Борисов - озъбеното лице на посредствеността,която отново управлява и разрушава страната ни,нагло представяйки се за неин спасител !

:::

"Конгрешънъл куотърли":Бойко Борисов е свързан с българската мафия !

Свидетел нарича Борисов човек на сръбски бандити,българските медии се ослушват
!

Бойко Борисов в далавера за милиони !

Няма коментари:

Публикуване на коментар

TKI