петък, 30 април 2010 г.

Бойко Борисов - озъбеното лице на посредствеността,която отново управлява и разрушава страната ни,нагло представяйки се за неин спасител !

Новият Девети септември !


http://www.spravedlivost.net


Дата: 30-04-2010 22:44

Нека спрем с несмислените си въздишки и безотговорни очаквания. И да не позволяваме освен бутилката руска водка и правешкият каскет в символ на българската държавност да се превърне и дървената бухалка с пожарникарски пагони.

Както всяка публична изява на премиера Борисов, така и неотдавнашния му отговор на изявления на политици от СДС, синдикатите и президента по повод очакваното увеличение на ДДС и някои други лансирани от правителството спешни антикризисни мерки получи изключителен медиен интерес.

Какво толкова каза премиерът?

Още от първия ден казах, че ако не сработят мерките, ДДС ще се вдигне. Няма да допусна държавата да отиде във вариант "Гърция" или други подобни държави в Европа, беше категоричен той.

За какво изобщо говори Борисов? От първия ден на премиерстването си той говореше за всичко друго, но не и за вдигане на ДДС. Напротив – при посещението си в Израел само преди три месеца говореше точно обратното - за неговото намаляване. Твърди ли, че вдигането на ДДС означава решаване на проблема с бюджетния дефицит, или изобщо не се замисля и няма и намерение да застане зад конкретна и ясна икономическа теза, а просто трябва да каже нещо силно на публиката? И какво няма да допусне – неговата компетентност и способността му изобщо да разбере и да влияе на събитията е обратнопропорционална на „успехите” му по медиите. А последните са стопроцентови.....

И за коя Гърция говори той? Независимо от икономическите и финансови показатели на южната ни съседка гръцката икономика е несравнима с българската, а гръцките граждани продължават да живеят в пъти по-добре от българските си съседи, при каквото и да е развитие на сценария с тяхната криза. И коя според премиера е тази държава в Европа, която би искала да е на мястото на България?

"Обещали сме спортна зала на София. Когато са били предишните на власт, са продали спортните зали, приватизирали са ги, върнали са ги на реститути... Тази зала ще прави здраве. Не само, че няма да я спра - 40 млн. лв. съм заверил днес в сметките на спортното министерство", каза той и призова сините да си гледат тяхната работа.

Хляб и зрелища. Поне това знае Борисов, а повече не иска и не може, а май не му и трябва.

И той бил заверил сметките на спортното министерство – точно както би се изразил домакинът на заводски стол отпреди 30 години, че е нахранил дневната смяна и сега се готви за нощната....

А реституцията е мръсна дума за всеки правоверен комунист. Против нея са и всички „прогресивни сили”, за които насилствената национализация е нещо добро. Против реституцията са и истинските популисти тогава, когато трябва да се настроят едни хора срещу други. Например многото притеснени от кризата срещу малкото „реститути”. А че за реституцията има закон и този закон трябва да се изпълнява – това за Борисов няма значение.

Бойко Борисов коментира, че няма "грам вина" за това, което е наследил и няма да допусне да му бъде вменена така вина.

Премиерът няма вина за това, което е наследил, но е отговорен за това, че никак не се справя с наследството. И не само че не се справя, но дори няма идея как се прави. А той е наследил управлението на държавата и това трябва да прави, и то успешно – затова му се плаща. Ако не може, единствената възможност е да подаде оставка и да признае, че не става за тази работа. Иначе с лошо наследство може да се оправдава всеки – и да продължи да прахосва това, което все още е останало

.....


Да излезем на битка сега, прикани ......... премиерът Бойко Борисов. Призивът му бе отправен към президента Георги Първанов, но самият Борисов бе провокиран от синдикатите, които обявиха, че са готови за стачка. Министър-председателят предлага да бъде прекратен както мандатът на президента, така и неговият и да се свикат нови избори. “Всеки ден някой ме плаши със стачка. Аз повече няма да търпя това. Омръзна ми да търпя чужди грехове”, каза той.

Борисов е последователен.

Те го критикуват за неговото управление, той ги плаши с нови избори. Същата сцена като в селска кръчма, където местният бабаит отново е уличен в кражба.

Той обаче не обръща подозрително издутите си джобове, а приканва недоволните да излязат навън да се разберат „по мъжки”. И в „справедливия си гняв” разпалено им крещи, че му е омръзнало да го обвиняват за всички кражби в селото. Поради убедеността му и силата, с която вика, повечето хора в кръчмата (особено седящите на по-далечните маси и недочуващите) се разколебават и вече допускат, че този път може и да не е той .....

Не съм историк, но случващото се в момента много ми прилича на това, което имам като лична представа за времето непосредствено след девети септември 1944 г. Страната е в криза, скоро приключила война, много разочарования и желание за ред и спокойствие. Властта взимат комунистите. Вярно, познаваме ги като мързеливи и ненадеждни, много от тях май са повече криминални .... но вече изглежда са други, говорят нахъсано едни интересни работи, май си вярват, дано пък те ни оправят, като не можаха толкова учени хора, видяхме докъде ни докараха ...... Ама новите управници били неграмотни и прости, скоро слезли от Балкана ..... нищо, но иначе са народни хора, говорят като народа и не цепят на никого басма..... виж този, който се беше обадил, какво му се случи....... А и всички вече ги хвалят, радиоточката по цял ден гърми за успехите на народната власт и за разправата с враговете на народа ....... няма вече опозиция, в Отечествения фронт е истинската демокрация, там нали има всякакви....

И поради това начело на държавата ни беше деградирал алкохолик (макар и дистанционно от Москва), продал страната и съвестта си на Сталин, и впоследствие и „човек от народа” с каскет и мисъл под него, неподдаваща се на разбиране и оценка ......

Единия го наричахме „вожд и учител на българския народ”, за него децата пееха песни, поети пишеха стихове ..... Другият управляваше страната ни в желязната си хватка повече от 33 години, а дрезгавият му смях още кънти в ушите ни.

Докога ще се спъваме в един и същи камък? Докога ще бъдем съучастници в разсипването на това, което е останало от България?

Кога ще прогледнем и видим озъбеното лице на посредствеността, която отново управлява и разрушава страната ни, нагло представяйки се за неин спасител? А ние продължаваме да я търпим, да й вярваме, да въздишаме и да се надяваме.

„Защото гледат, а не виждат, слушат, а не чуват, нито разбират ..... защото сърцето на тези хора е закоравяло, и с ушите си трудно чуват, и очите си затвориха; да не би да видят с очите си и да чуят с ушите си, и да разберат със сърцето си и да се обърнат...... казва Спасителят Христос в Евангелието от Матея (13 глава, 13-15 стих).

И затова „когато праведните са на власт, народът се радва, но когато нечестивият началства, народът въздиша” (Библията, книгата Притчи, 29 глава, 2 стих).

Нека спрем с несмислените си въздишки и безотговорни очаквания. И да не позволяваме освен бутилката руска водка и правешкият каскет в символ на българската държавност да се превърне и дървената бухалка с пожарникарски пагони.

Иван Груйкин

Гражданска инициатива „Справедливост”

Бг Таймс

Няма коментари:

Публикуване на коментар

TKI