неделя, 11 април 2010 г.

Кой и защо лъже ?

Премиерът Б. Борисов тайно прие обвинения в злоупотреби кмет Ат. Янев ?

10 април 2010

Читатели на в. “Струма” питат: Кой уреди срещата и за какво е разговарял първият човек в държавата с водача на Галевград, от пресцентъра на МС опровергаха: Подобна среща не е провеждана !

Премиерът Бойко Борисов е приел лично в кабинета си в Министерския съвет обвинения в злоупотреби кмет на Дупница Атанас Янев, съобщиха в редакцията читатели на "Струма". Срещата, която според тях е пазена в тайна от медиите и от обществеността, е станала няколко дни преди прокуратурата в Кюстендил да поиска съдът да отстрани Ат. Янев от поста. Читателите разкриха още, че премиерът е разговарял около час и половина с разследвания кмет. На срещата е присъствал и председателят на Общинския съвет Явор Тодоров. Дупнишките управници се радвали на сърдечността на премиера, който ги посрещнал гостоприемно и дори ги извел на балкона на кабинета си. Пръв новината потвърди пред репортер на "Струма" председателят на фондация "България" Яков Джераси. Преди 2 дни той направи изявление, в което каза, че подкрепя кмета Ат. Янев и заяви, че дупнишкият управник е бил на среща с премиера, където са обсъдени инвестиции за града.

Репортер се свърза с председателя Явор Тодоров, който потвърди за срещата с премиера. Лаконично той каза, че е била работна и касаела конкретни проекти за развитието на Дупница. След разговора на "4 очи", Бойко Борисов ги препратил при зам. министъра на регионалното развитие и благоустройството за решаване на конкретни въпроси.

Срещата на премиера с управниците на т. нар. Галевград предизвика много въпроси. За да отговори на големия интерес на читателите, репортер на "Струма" се свърза с пресцентъра на премиера. От там поискаха писмено въпросите на читателите.

Ето какво питат читателите премиера:

Моля Ви да отговорите каква е причината за срещата с кмета Атанас Янев и председателя на Общинския съвет Явор Тодоров, какви теми са били в центъра на разговорите. Освен двамата присъствали ли са на срещата и представители на консултативния съвет към кмета" Дискусиите и резултатите от срещата не са огласени в публичното пространство, защо" Има ли основание премиерът Бойко Борисов да не дава публичност на тази среща" Знаете ли, че кметът на Дупница е освободен под гаранция срещу 10 000 лева, че срещу него има две досъдебни производства, по силата на първото е с мярка за неотклонение "парична гаранция", а втората е "подписка", и дни след тази среща прокуратурата внесе искане за отстраняването му от поста"

Шефът на пресцентъра на МС Н. Боев изпрати до в. "Струма" следния отговор на читателските въпроси: Във връзка с Вашето запитване Ви уведомявам, че Пресслужбата на МС не разполага с такава информация. Министър-председателят Бойко Борисов не се е срещал с кмета на Дупница Атанас Янев и председателя на Общинския съвет Явор Тодоров.

В четвъртък след обяд в кабинета на кмета Атанас Янев влезе дупнишкият депутат от ГЕРБ Емил Гущеров. На излизане след 20-минутен разговор депутатът обяви, че срещата му е рутинна и е свързана с лични казуси на много хора, които са го посетили в приемните му дни. Разговаряхме конкретно по проекти, които чакат финансиране, и по-конкретно за подпорна стена на река Бистрица. Естествено, кметът се оплака от искането на прокуратурата за отстраняването му от поста и каза: "Ето, виждате ли, вместо енергията ми да бъде насочена към позитивни неща, към осъществяването на проекти, инвестиции, виждате пред какви трудности съм изправен". Аз му отговорих, че решението на съда е важно и че от съда по-висша институция няма. Но аз се срещнах с него не за да изразявам подкрепата си в проблемите на кмета с прокуратурата.

Аз и колегите депутати общуваме с много хора, с министри дори, с обвиняеми, на които престъпленията не са доказани в съда. Всички тези обвиняеми министри , кметове, бизнесмени не са под карантина в обществото, те продължават да изпълняват задълженията си. Особено в случаите, когато става дума за кмет и за министър, те продължават да движат съдбите на хората, обясни депутатът и уточни, че не е посредничил за среща между кмета Атанас Янев и председателя на Общинския съвет с премиера Бойко Борисов. От вас научавам, че е имало такава среща, аз не знам за нея. Не е необходимо някой да посредничи за среща с премиера, особено когато става въпрос за кмет и за председател на Общински съвет. Самият Бойко Борисов на среща с кметовете на Сдружението на общините многократно повтори: Вратата ми е отворена по всяко време за всички вас. Даже го прочетох като заглавие в много вестници, а и сам го чух, заключи депутатът от ГЕРБ Е. Гущеров.

Б.р. Екипът на в. "Струма" публикува твърденията на читатели на "участник" в срещата и на политик. Имало ли е среща в МС или не, кой и защо лъже, ако е имало, а ако не " кой пуска слуха за нея, остава неясно.

The king of the IDIOTS

Няма коментари:

Публикуване на коментар

TKI