четвъртък, 16 декември 2010 г.

Българите най лесно минавали през кризата според премиера

Българите най-лесно минавали през кризата според премиера

юли 5,2010

Българите най лесно минавали през кризата според премиера

Правителството е приело, че в България има най-ниски данъци, заяви премиерът Бойко Борисов и допълни, че съседни на нас държави като Гърция и Румъния са вдигнали ДДС до 24%. Българското правителство обаче е решило да поеме риска – тежестта от кризата да не се разпределя върху българските граждани чрез повишаване на данъците. Бойко Борисов присъства на награждаване на служители на МВР по случай празника на министерството – 5 юли.


За да останат данъците ниски, е натоварено МВР, което има за задача да прекрати контрабандата, каза премиерът и подчерта убедеността си, че борбата с престъпността и контрабандата може да стане само с активната и целенасочена работа.

Премиерът каза още, че „от приказките на президента и опозицията хората се объркват“. Той заключи, че българският народ най-лесно минава през кризата.

Борисов обяви, че до края на тази седмица и до средата на следващата очаква от Прокуратурата да приключи поредната операция. Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов беше лаконичен за готвената от МВР акция и призова да не се избързва.

На въпрос дали ще има операция на МВР, свързана с магистрати, Цветанов уточни, че всичко е въпрос на изкушение, „което чакаме да бъде направено“. „Ние бдим над тяхното безпокойствие и в момента, в който се почувстват спокойни, предполагам ще направят грешка“, заяви Цветанов.

Повишение по случай 131-та годишнина на вътрешното министерство получиха шефове на служби и дирекции в МВР, както и началници на областни дирекции.

5 юли 2010 г.

парламент.бг

Няма коментари:

Публикуване на коментар

TKI